TARIC3 - Autoritatea Nationala a Vamilor
  Limba : RO  EN    

 Pagina principala      Contact      Ajutor      Intrebari frecvente     
 
Pagina principala
Navigare Tarif
Cautare text
Cautare zona geografica
Informatii aditionale
Calcul datorie vamala

Nota de subsol CD860

În baza Regulamentului (UE) 2022/263 al Consiliului (JO L 42I, p. 77):
I. Se interzice importul în Uniunea Europeană de mărfuri originare din zonele necontrolate de guvern ale oblastelor Donețk, Herson, Luhansk și Zaporijia ale Ucrainei.
Interdicțiile la import nu se aplică în ceea ce privește:
(a) executarea, până la 24 mai 2022, a contractelor comerciale încheiate înainte de 23 februarie 2022 sau a contractelor auxiliare necesare pentru executarea unor astfel de contracte, cu condiția ca persoana fizică sau juridică, entitatea sau organismul care dorește să execute contractul să fi notificat, cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte, activitatea sau tranzacția autorității competente a statului membru în care sunt stabilite;
(b) mărfurile originare din teritoriile specificate care au fost puse la dispoziția autorităților ucrainene spre examinare, pentru care s-a verificat respectarea condițiilor care conferă dreptul la origine preferențială și pentru care s-a eliberat un certificat de origine în conformitate cu Acordul de asociere UE-Ucraina.

II. Se interzice vânzarea, furnizarea, transferul sau exportul produselor și tehnologiilor enumerate în anexa II la Regulamentul (UE) 2022/263 al Consiliului:
(a) oricărei persoane fizice sau juridice, entități sau organism de pe teritoriile specificate sau
(b) pentru utilizare în teritoriile specificate. Anexa II cuprinde anumite mărfuri și tehnologii adecvate pentru a fi utilizate în următoarele sectoare-cheie:
(i) transport;
(ii) telecomunicații;
(iii) energia;
(iv) prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale.

Interdicțiile de la punctul II de mai sus nu aduc atingere executării, până la 24 august 2022, a unei obligații care decurge dintr-un contract încheiat înainte de 23 februarie 2022 sau din contracte accesorii necesare pentru executarea unor astfel de contracte, cu condiția ca autoritatea competentă să fi fost informată cu cel puțin cinci zile lucrătoare în prealabil.
  
   Responsibilitate si drepturi de autor