TARIC3 - Autoritatea Nationala a Vamilor
  Limba : RO  EN    

 Pagina principala      Contact      Ajutor      Intrebari frecvente     
 
Pagina principala
Navigare Tarif
Cautare text
Cautare zona geografica
Informatii aditionale
Calcul datorie vamala

Nota de subsol TN701

În baza Regulamentului (EU) nr. 692/2014 al Consiliului (JO L183, p. 9), se interzice importul în Uniunea Europeană de mărfuri originare din Crimeea sau Sevastopol.
Interdicția nu se aplică în ceea ce privește:
a) executarea, până la 26 septembrie 2014, a contractelor comerciale încheiate înainte de 25 iunie 2014 sau a contractelor auxiliare necesare pentru executarea contractelor menționate, cu condiția ca persoanele fizice sau juridice, entitățile sau organismele care intenționează să execute contractul respectiv să fi notificat activitatea sau tranzacția cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte autorității competente a statului membru în care este stabilit(ă);
b) mărfurile originare din Crimeea sau din Sevastopol care au fost puse la dispoziția autorităților ucrainene pentru examinare, pentru care conformitatea cu condițiile care conferă dreptul la origine preferențială a fost verificată și pentru care un certificat de origine a fost emis în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 978/2012 al Parlamentului European și al Consiliului și cu Regulamentul (UE) nr. 374/2014 al Parlamentului European și al Consiliului sau în conformitate cu acordul de asociere UE-Ucraina.

-------------------------

În baza Regulamentului (UE) 2022/263 al Consiliului (JO L 42I, p. 77):
Se interzice importul în Uniunea Europeană de mărfuri originare din zonele necontrolate de guvern ale oblastelor Donețk, Herson, Lugansk, și Zaporijia ale Ucrainei.
Interdicțiile la import nu se aplică în ceea ce privește:
(a) executarea, până la 24 mai 2022, a contractelor comerciale încheiate înainte de 23 februarie 2022 sau a contractelor auxiliare necesare pentru executarea unor astfel de contracte, cu condiția ca persoana fizică sau juridică, entitatea sau organismul care dorește să execute contractul să fi notificat, cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte, activitatea sau tranzacția autorității competente a statului membru în care sunt stabilite;
(b) mărfurile originare din teritoriile specificate care au fost puse la dispoziția autorităților ucrainene spre examinare, pentru care s-a verificat respectarea condițiilor care conferă dreptul la origine preferențială și pentru care s-a eliberat un certificat de origine în conformitate cu Acordul de asociere UE-Ucraina.
  
   Responsibilitate si drepturi de autor