TARIC3 - Autoritatea Nationala a Vamilor
  Limba : RO  EN    

 Pagina principala      Contact      Ajutor      Intrebari frecvente     
 
Pagina principala
Navigare Tarif
Cautare text
Cautare zona geografica
Informatii aditionale
Calcul datorie vamala









Nota de subsol TM685

1. „Juninci și boi” înseamnă „animale bovine”, astfel cum sunt definite în partea V din anexa II la Regulamentul (UE) nr. 1308/2013, care corespund categoriei E și respectiv C, astfel cum sunt definite în partea A.II din anexa IV la regulamentul menționat.
2. Bucățile de carne de vită și mânzat se obțin din carcase de juninci și de boi cu vârste mai mici de 30 de luni care au fost hrăniți cel puțin 100 de zile înainte de sacrificare numai cu rații conținând minimum 62 % concentrate și/sau coproduse obținute din cereale furajere, raportat la substanța uscată, care au sau depășesc un conținut de energie metabolizabilă mai mare de 12,26 megajouli per kilogram de substanță uscată.
3. Junincile şi boii care sunt hrăniţi cu raţiile menţionate la punctul 2 primesc pe zi, în medie, hrană pe bază de materie uscată reprezentând minimum 1,4 % din greutatea lor în viu.
4. Carcasele din care provin bucățile de carne de vită sunt evaluate de un evaluator angajat de autoritățile naționale a cărui evaluare se bazează, la fel ca și clasificarea carcaselor care rezultă din aceasta, pe o metodă aprobată de autoritățile naționale. Metoda de evaluare a autorităților naționale, precum și clasificările acesteia trebuie să evalueze calitatea preconizată a carcaselor pe baza combinării unor caracteristici privind maturitatea carcaselor și a caracteristicilor privind palatabilitatea bucăților de carne de vită. Această metodă de evaluare a carcaselor include, fără însă a se limita la acestea, o evaluare a caracteristicilor privind maturitatea referitoare la culoarea și textura mușchiului longissimus dorsi, la oase și la osificarea cartilagiilor, precum și o evaluare a palatabilității estimate, incluzând combinarea caracteristicilor specifice ale grăsimii intramusculare și caracterul ferm al mușchiului longissimus dorsi.
5. Bucăţile sunt etichetate în conformitate cu articolul 13 din Regulamentul (CE) nr. 1760/2000 al Parlamentului European şi al Consiliului.
6. La informațiile de pe eticheta se poate adăuga mențiunea „carne de vită de calitate superioară”.
  
   Responsibilitate si drepturi de autor